We zijn voorbij de start maar nog niet aan het eind van het begin

26 juni 2020 Uit Door Redactie

Premier Rutte omschreef de Coronoa crisis en de daar bij horende intelligente lock down in één van zijn indrukwekkende speeches als een marathon. Met zijn beeldspraak zag iedereen zich bij de Marathon van Rotterdam langs de Kuip lopen. We waren voorbij de start over de Erasmus brug langs het eerste lange stuk maar nog niet aan het eind van het begin. Inmiddels worden de eerste maatregelen weer versoepeld. Afgelopen woensdag hebben premier Rutten en minister Hugo de Jonge het Nederlandse volk toegesproken met goed nieuws. Wel werd ons duidelijk gezegd dat om een tweede golf te voorkomen we de anderhalve meter regel moeten handhaven. Welke versoepelingen we wel door mogen voeren bespreken we in deze blog.

We mogen weer sporten

Na weken van thuis sporten, sportparkjes en speelpleintjes fitness mogen we eindelijk weer sporten in een ouderwetse sportschool. De sportscholen hebben een strikt protocol waar ze zich aan moeten houden. In dit protocol staan regels wat betreft hygiëne en onderlinge afstand. Veel sportschoolhouders maken er het beste van en zijn blij dat ze in ieder geval weer open mogen om hun leden te ontvangen. Daarnaast mogen ook sportverenigingen en kantines weer open. Dit was hoog nodig want veel clubs hadden inmiddels al steun van hun gemeente nodig om het hoofd boven water te houden.

De scholen zijn weer open

Waar de scholen voor de jongste jeugd al open waren mogen nu ook de middelbare scholen weer open. De examens zijn inmiddels achter de rug en de scholen zijn al weer bezig met het nieuwe lesmateriaal VMBO. Vanaf volgend schooljaar mogen de scholen weer volledig open maar ook zij moeten zich aanpassen aan het nieuwe normaal. Laten we hopen dat we ondanks de versoepelingen de tweede golf weten te voorkomen.