Tips om te investeren in de groei en ontwikkeling van je personeel

Tips om te investeren in de groei en ontwikkeling van je personeel

9 november 2020 0 Door Redactie

Jezelf blijven ontwikkelen is heel belangrijk, ook op professioneel vlak. Zo is het goed om steeds op de hoogte e blijven van nieuwe facetten en ontwikkelingen binnen het vakgebied en meer te leren over alle facetten van het vak. Als werkgever is het dan ook goed om te investeren in de groei ende ontwikkeling van je personeel. Hiermee verbreden zij niet alleen hun kennis, de productiviteit op werk zal er ook op vooruit gaan. Maar hoe doe je dit precies? Wij vertellen het je graag!

Persoonlijk ontwikkelingsplan

Stel samen met je werknemers een persoonlijk ontwikkelingsplan op, waarin doelen staan die zij willen bereiken. Vervolgens kun je hier samen naartoe werken. Een persoonlijk ontwikkelingsplan is een goede manier om werknemers te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Hiernaast geef je hen ook de kans om zichzelf te specialiseren of om juist door te groeien binnen de organisatie. Vervolgens kun jij als werkgever allerlei manieren aanbieden waarop de werknemer zijn of haar doelen kan verwezenlijken. Bijvoorbeeld door het aanbieden van cursussen en trainingen op gebieden waarin de werknemer zich nog verder wil verdiepen en ontwikkelen.

Aanvragen SLIM subsidie

Een SLIM subsidie is gericht op het stimuleren van het leren en ontwikkelen van personeel binnen het MKB. Dit geldt met name voor bedrijven in de landbouw, horeca en recreatiesector. Bedrijven binnen deze sector kunnen de subsidie aanvragen voor de ontwikkeling van hun personeel of bijvoorbeeld voor loopbaanadvies. Maar ook het aanmoedigen van personeel om hun vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen. Het is daarmee een ideale leerschool binnen het bedrijf. Je komt in aanmerking voor een SLIM subsidie als je beschikt over een MKB-onderneming of een samenwerkingsverband hebt met het MKB, maar ook als je werk binnen bovengenoemde sectoren.