Online geld lenen

Online geld lenen

4 november 2019 Uit Door Redactie

Het lenen van geld kan meerdere redenen hebben, hierbij kan je denken aan het verbouwen van een keuken, het kopen van een tuinhuis of misschien de aanschaf van een nieuwe auto. Wanneer je op zoek gaat naar zo’n lening kan je in principe altijd naar de dichtstbijzijnde bank lopen en de vraag stellen hoeveel geld je mogelijk zou kunnen lenen. Maar dit is vaak niet de goedkoopste optie. Wanneer je namelijk online opzoek gaat naar een lening ben je al snel goedkoper af, maar hoe zorg je er nou voor dat je zo goedkoop mogelijk uit bent?

Wat voor lening

Allereerst voordat je een lening gaat afsluiten is het belangrijk om uit te zoeken wat voor type leningen er zijn en welke voor jou interessant is. Er zijn over het algemeen twee verschillende soorten leningen die interessant zijn voor particuliere leningen. 

Doorlopend krediet

Dit is een lening met een maximale kredietlimiet. Je bepaalt dus zelf óf en hoeveel geld je opneemt binnen deze limiet. Alhoewel het doorlopend krediet goed klinkt omdat het zo vrijblijvend is wordt tegenwoordig steeds vaker gekozen voor een persoonlijke lening. 

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening wordt ook wel consumptief krediet genoemd. Hierbij wordt het gevraagde bedrag in één keer uitbetaald en door de lener in een vaststaand aantal termijnen terugbetaald. Dit is de meest voorkomende manier van geld lenen

VergelijkenWanneer je een zo goedkoop mogelijke lening wilt afsluiten is het van belang om de verschillende opties te vergelijken. Leningen vergelijken kan tegenwoordig op verschillende websites zoals https://www.overstappen.nl/geld-lenen/lening-vergelijken/