Hoe word je een succesvolle make-up artist

Hoe word je een succesvolle make-up artist

12 juni 2020 Uit Door Redactie

Houd je van make-up en ben je graag creatief bezig, dan zou het geen al te grote uitdaging voor je moeten zijn om een make-up opleiding te volgen en een portfolio op te bouwen. Maar een succesvolle make-up artist worden is een ander verhaal. Je carrière als make-up artist is namelijk niet al voor je uitgestippeld. Veel make-up artists zijn zzp’er en het kost een hoop talent, toewijding en tijd om succesvol te worden. Om beter te worden, is het goed om de trends bij te houden en te blijven leren. Bijvoorbeeld door een wimperextentions opleiding te volgen. Lees snel verder over wat je nog meer kan doen!

Begin met een goede basis vóór make-up

Als make-upartiest zijn er belangrijke basisvaardigheden die je moet leren, al voordat je in de weer gaat met een make-upborstel of -spons. Je moet namelijk weten hoe je met vele soorten huidtypen om moet gaan. Dingen als kleur, conditie en gevoeligheid hebben allemaal invloed op hoe jij de make-up moet aanbrengen, welke kleuren je kiest en welk type make-up je kiest. Maar je hebt niet alleen rekening te houden met de huid. Ook de botstructuur van je klant is belangrijk. Heb je het herkennen van dit allemaal onder de knie, dan heb je een goede basis.

Make-up oefenen tot je erbij neervalt

Grijp kansen om je vaardigheden te verbeteren met beide handen aan. Oefen op vrienden en familie tot ze er gek van worden, biedt je diensten aan hun vrienden aan en blijf nieuwe producten uitproberen. Om je eigen talent om te zetten in waardevolle make-up vaardigheden kun je meer leren bij opleiders als Perfect Eyelash. Zoals in elk vak, komt expertise met leren en veel oefenen. Neem ook onbetaalde of slecht betalende opdrachten aan als je net begint. Zo raak je vertrouwd in je vak en leer je alleen maar meer.

Netwerk met andere make-up artists

Net zoals netwerken je in elke carrière kan helpen, geldt dat ook voor een carrière in make-up. Schroom niet om verschillende bureau’s te contacteren zodat je kan beginnen als assistent. Hierdoor kom je meer in het wereldje te zitten. Maak daarnaast contact met andere make-up artists op social media. En blijf vooral hard werken op de weg naar succes!