Hoe vier je het afstuderen van je kind

Hoe vier je het afstuderen van je kind

9 april 2020 Uit Door Redactie

Misschien weet je zelf nog wel hoe het was om af te studeren. Dan begrijp je hoe belangrijk het is om het afstuderen van je kind te vieren. Hang de Nederlandse vlag uit, geef een feestje en maak er een mooie herinnering van! Hieronder lees je onze ideeën voor het vieren van een afstuderen. Heb je nog geen vlag? Niet getreurd, volg deze link om een Nederlandse vlag te kopen.

Ga uit eten

Een erg leuke en makkelijke manier om het afstuderen van je kind te vieren is om de familie mee uit eten te nemen. Ga naar jullie lievelingsrestaurant en geniet nog even na van de dag van de diploma uitreiking. De avond direct na de diploma uitreiking is het perfecte moment voor de familie om het afstuderen samen te vieren. Is de diploma uitreiking in de avond, dan kun je natuurlijk ook daarvoor al uit eten gaan. Lijkt dit je een leuk idee? Denk er dan aan om een tijdje van tevoren te reserveren. Vooral als je in een kleine gemeenschap woont zit dat ene populaire restaurant heel snel vol rondom de afstudeertijd.

Organiseer een feestje

Laat je afgestudeerde zoon of dochter zien hoe trots je op hem of haar bent door een afstudeerfeestje te plannen. Er zijn een hoop verschillende manieren waarop je dat kan doen, afhankelijk van wat voor thema je het feest wilt geven en je budget. Het internet zit vol met leuke ideeën voor het geven van een themafeest. Ben je een echte DIY’er bent, dan hoeft het geven van een leuk feest ook helemaal niet duur te zijn.

Maak een fotoboek

Een foto is een van de beste manieren om een belangrijke gebeurtenis in iemands leven vast te leggen, en een diploma uitreiking hoort daar zeker bij. Je net afgestudeerde zoon of dochter heeft het hoogstwaarschijnlijk te druk op de dag zelf om de ervaring volledig goed vast te leggen, dus neem het op je om dit voor je kind te doen. Maak foto’s tijdens de ceremonie en alle andere evenementen op de dag. En vergeet niet om je familie op de foto te zetten! Met alle foto’s dan de dag kun je een mooi fotoboek maken om aan je kroost te geven. Als je creatief bent kun je zelf gaan knutselen, maar je kan natuurlijk ook een fotoboek laten printen.