Het behalen van een groot rijbewijs

Het behalen van een groot rijbewijs

27 augustus 2019 Uit Door Redactie

Een groot rijbewijs (ook wel vrachtwagenrijbewijs C genoemd) is erg handig om over te beschikken. Hierbij verbreedt je de diverse werkmogelijkheden en is het dus een stuk makkelijker om een baan te vinden. Een groot rijbewijs is erg makkelijk te halen. Wanneer je een cursus wilt volgen om zo’n rijbewijs te halen kun je kiezen uit verschillende pakketten. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een versnelde dagopleiding te volgen. Bij dit pakket doe je drie dagen theorieles van 09.00 uur tot 15.00 uur en aan het eind van deze dagen doe je het theorie-examen bij het CBR in Maastricht. Ook kan je kiezen voor een reguliere cursus. Bij deze cursus kies je ervoor om eenmaal of tweemaal per week theorieles te volgen van 19.00 uur tot 22.00 uur. De theoriecursussen kunnen gevolgd worden in Elsloo, Kerkrade of Maastricht. Passen deze cursussen niet goed in jouw werkschema? kan gebeuren, het is altijd mogelijk om een thuisstudie te volgen. Het is altijd verstandig om een proefles te volgen. Deze les duurt ongeveer twee uur. Deze les wordt voornamelijk besteed aan de kennismaking met de instructeur. Je hoeft nog nooit vrachtwagen gereden te hebben maar het is belangrijk om te zien hoe snel je leert.

groot rijbewijs

Persoonlijke ervaring met een groot rijbewijs

Zelf heb ik mijn groot rijbewijs nu al een redelijke tijd. Ik heb hem destijds gehaald bij de rijschool Ossefort ik had de keuze gemaakt om bij dit bedrijf te lessen omdat ik erg veel goede dingen had gehoord over de instructeurs van dit bedrijf en ik vond het vooral erg fijn dat je kon kiezen uit verschillende pakketten. Ik heb een druk rooster dus het was lastig in te plannen. Gelukkig verliep het allemaal erg goed en dat voor een lage prijs. Ik ben erg blij dat ik ervoor heb gekozen om dit rijbewijs te halen want nu heb ik een goedbetalende en leuke baan. Top!