E-learning, is dit waar jij naar op zoek bent?

E-learning, is dit waar jij naar op zoek bent?

30 maart 2020 Uit Door Redactie

E-learning, is dit waar jij naar op zoek bent? Wil jij misschien meer informatie hebben over het begrip? Of wil jij misschien zelfs iets doen met het onderwerp? Doordat het zo een breed onderwerp is valt er geen goede definitie van te krijgen. Er zijn veel verschillende doeleinden die gebruikt worden bij dit onderwerp. De ‘’E’’ in e-learning zegt het al, het is leren via het internet. Kennis bijbrengen en geven aan andere online via het internet. Je hebt veel verschillende dingen die een ‘’E’’ hebben in het woord zoals bijvoorbeeld: E-commerce, E-business en E-mail. Het betekent allemaal dat het online via internet wordt gedaan.

Online training

E-learning, waar richt het zich op?

De dingen waarop het zich richt zijn verschillend. Er zijn algemene dingen waarop deze platformen zich op richten. Een paar voorbeelden hiervan zijn:

  • Het leerproces zelf, zowel individueel als in een groep. Je kan les geven of les krijgen online door iemand die kennis wilt delen over een bepaald onderwerp. Als kandidaat kan je meedoen aan een livestream van iemand die kennis wilt delen.
  • Het ontwikkelen en beheersen van leermateriaal en leerprocessen. Je kan leermaterialen ontwikkelen en verspreiden aan andere mensen die hier interesse in hebben.
  • Het organiseren van leeractiviteiten. Iedereen kan leeractiviteiten organiseren waar andere mensen op kunnen kijken naar de livestream van degene die het heeft georganiseerd.
Personeel opleiden