De voordelen van betere glasisolatie

21 juli 2020 Uit Door Redactie

Je kunt je huis op verschillende manieren isoleren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om jouw muren te isoleren, de vloer opnieuw te laten isoleren zodat de kou uit de kruipruimte niet naar boven komt, of je kunt ervoor kiezen om jouw ramen te laten isoleren. Dit doe je simpel en eenvoudig door er andere ramen in te zetten. Benieuwd op welke manieren jij jouw ramen kunt isoleren? Je leest erover in dit blog!

Dubbel glas isolatie

Ben jij al bekend met dubbel glas? Een raam met isolatieglas (oftewel dubbelglas) bestaat uit twee verschillende glasplaten die luchtdicht met elkaar verbonden zijn. Dit gebeurt middels een spouw. Op deze manier ontstaat er een isolerende ruimte tussen de twee glasplaten. Je hebt ook nog HR++ glas. Dat zal hieronder worden behandeld.

Voordelen van dubbelglas

Uiteraard bestaan er meerdere voordelen aan het monteren van isolatieglas. Hier onder staan er een aantal voor jou opgesomd. Twijfel je nog of het wel een verstandige investering is? Lees dan zeker even verder.

In de alinea hierboven werd al aangegeven dat er een luchtdichte laag ontstaat tussen de twee glazen wanden. Deze luchtlaag isoleer zowel warmte als geluid. Op deze manier vang je dus eigenlijk twee vliegen in één klap: je hebt minder stookkosten en ook nog eens minder geluidsoverlast.

Alsof dit nog niet genoeg is, helpt dubbel glas ook nog eens met het verhogen van de WOZ waarde van jouw huis. Doordat het huis warmer blijft, hoef je minder te stoken. Dat werd al eerder benoemd. Een bijkomstigheid hiervan is dat het energielabel van jouw huis stijgt! Daar kan je toch geen nee tegen zeggen?

Het verschil tussen dubbel glas en HR++ glas

Eigenlijk is het vrij simpel. HR++ glas is eigenlijk dubbel glas met een speciale coating en gasvulling in plaats van een tussenruimte van lucht. De speciale coating die HR++ glas heeft, zorgt ervoor dat de warmte van jouw huis nóg beter wordt vastgehouden. Deze coating is niet te onderscheiden van het normale of reguliere dubbelglas. En dat terwijl het wel stukken duurzamer werkt!

Dit komt onder andere door het feit dat de gassen die worden verwerkt in de tussenruimte zijn niet schadelijk zijn voor mens, dier en milieu.

Net zoals bij dubbelglas wordt er het hele jaar door minder (hoog) gestookt. Dit resulteert erin dat de vaste lasten lager komen te liggen, de waarde van jouw huis wordt verhoogd en het wooncomfort toeneemt. Wacht daarom niet langer en stap nu over naar HR++ glas ramen!