Aan de slag met e-learning design

Aan de slag met e-learning design

30 maart 2020 Uit Door Redactie

E-learning zien we inmiddels steeds vaker terug binnen allerlei verschillende branches. Heb je zelf ook e-learning materiaal ontwikkelt? Dit kun je via software aan je cursisten of leerlingen aanbieden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het e-learning design in orde is. Het moet niet teveel afleiden en er toch aantrekkelijk uitzien. Hoe doe je dit nu? In dit artikel geven wij je drie tips.

Tip 1: Ontwikkel een eenvoudige lay-out

e-learning design

Natuurlijk is een lay-out met allemaal toeters en bellen ontzettend leuk. Echter leidt dit ook te veel af, waardoor je cursisten of leerlingen minder uit de content halen. Het is daarom belangrijk dat je de lay-out juist zo eenvoudig mogelijk houdt. Gebruik zoveel mogelijk rustige en neutrale kleuren. Alleen voor buttons en links kun je eventueel wat meer opvallende kleuren gebruiken, zolang dit niet afleidt.

Tip 2: Verrijk je teksten met afbeeldingen

e-learning design

Meestal bestaat e-learning content voornamelijk uit teksten en soms uit video’s. Lange teksten zijn vaak niet aantrekkelijk om te lezen en worden al snel als saai ervaren. Daarom is het slim om je teksten te verrijken met afbeeldingen. Ook hier is het weer belangrijk om niet te overdrijven, omdat dit kan afleiden. Plaats enkele afbeeldingen in je teksten die ook echt een aanvulling zijn op de tekst. Hierbij kun je denken aan afbeeldingen die een deel van de tekst uitbeelden, maar ook aan tabellen en grafieken.