5 tips voor het behalen van je autorijbewijs

5 tips voor het behalen van je autorijbewijs

19 januari 2020 Uit Door Redactie

Slaap

Misschien wel het allerbelangrijkste voor je aan je examen begint, is het vooraf genieten van een goede en lange nachtrust met een minimaal aantal van 8 uur. Kom met een uitgerust gevoel naar het examen en je zult merken dat je veel meer alert zult zijn tijdens het afrijden.

Ontbijt

Ontbijten is altijd al het belangrijkste moment van de dag, maar helemaal bij het behalen van je rijexamen. Je zult zien dat wanneer je hersenen en maag hun eigen brandstof hebben kunnen verorberen, dat je focus veel hoger zal liggen. Het zal toch lullig zijn wanneer je net de auto instapt en je maag begint te knorren, of niet?

Oefenen

Plan het liefst de week voor je eindexamen zo veel mogelijk rijlessen in. Blijf oefenen, rij langs de wegen van het CBR en probeer alles nog één voor één na te lopen of te vragen. Ook voorafgaand aan het echte rijexamen is dit zeker een tip! Zet de laatste puntjes op de i, en maak je geen zorgen meer over een slechte voorbereiding.

Examentijd

Zorg ervoor, indien je hier zelf enige invloed op hebt, dat je examen afgenomen wordt rond een uurtje of 10 in de ochtend. Het is bewezen dat de mens vanaf deze tijd het beste functioneert en het grote voordeel aan deze tijd hiernaast is dat rond 10 uur net de spits is afgelopen, waardoor het veel rustiger op de weg zal zijn en je dus minder medebestuurders zult aantreffen die jou op welke manier dan ook zouden kunnen afleiden.

Ontspan

Ook al is dit het allermoeilijkste om te doen op dit moment, probeer op het moment voorafgaand je examen in de zaal van het examenbureau enigszins te ontspannen. Krijg je geen hap meer door je keel en stijgt de stress je naar de oren? Probeer toch iets te eten en kies in dit geval voor een banaan. Bananen staan erom bekend je bloeddruk en dus hiermee je stresslevel naar beneden te helpen. Wie niet waagt, wie niet wint, toch?

Ben jij nog opzoek naar een autorijschool of wil je meer info over het behalen van je scooter rijbewijs? Kijk dan eens op onze website.